- Aangesloten bij LVPW, RBCZ en BVRGS
- Behandeling gedeeltelijk vergoed
- Ruim 15 jaar ervaring
- Geen wachttijd
- Praktijk in Breda
Relatietherapie bij Psycholoog Breda
De liefdesrelatie met je partner is heel bijzonder en kan je leven mooier maken. Maar loopt de relatie niet lekker en zijn de bubbels uit de champagne, dan kan je er heel moedeloos van worden.
Nu vragen jullie je misschien af: Wat is er toch mis in onze relatie? Wat is er nog mogelijk na wat er allemaal is gebeurd? Ik heb twijfels of het ooit nog goed kan komen? We leven steeds meer langs elkaar heen. We hebben vaak ruzie om de kleinste dingen, we kwetsen elkaar steeds meer. Begrijpen elkaar niet meer. Dat is echt héél anders geweest. Waar is het mis gegaan?
Het van elkaar verwijderd raken is meestal een sluipend proces is. Er kunnen echter ook gebeurtenissen zijn die de relatie op scherp zetten. Er kunnen veel spanningen ontstaan bij: rouw om een kind of ouder, agressie, verslaving of vreemdgaan.
De communicatie en de emoties laten de alarmbellen rinkelen.
Je kan ze vaak lang negeren en parkeren. Je praat het goed in je hoofd met bv.: “Ach, iedereen heeft weleens ruzie” of er is een zekere vertrouwdheid met dat het zo lauw is; Het is ‘normaal’ geworden. De communicatie is dan ook vaak oppervlakkig en verwijtend.
In een voedende relatie is het van belang dat beide partners eerlijk met hun gevoelens, behoeften en verlangens kunnen komen. Als dit niet gebeurd droogt de intimiteit op en dat betekent vroeg of laat het einde van de relatie. De opgekropte woede en frustraties komen dan tot uitbarsting of één van de partners wordt verliefd op een ander, etc…
Negatieve interactiepatronen vinden doorgaans hun basis in de hechtingsgeschiedenis van beide partners. Daar leerde je of er oog was voor jouw behoefte en hoe je met teleurstelling diende om te gaan.
Het investeren waard
Jij en je partner zijn het waard dat de liefde tussen jullie een nieuwe kans krijgt. Maar ook jullie eventuele kinderen hebben er groot belang bij dat hun ouders een liefdevolle relatie met elkaar hebben.
Verandering is vrijwel altijd mogelijk! Als er bij beiden de bereidheid is om samen te kijken naar jullie interactiepatroon, de onderliggende gevoelens, behoeften en verlangens, en naar de copingstrategieën die in de weg kunnen staan. Uit ervaring weet ik dat wanneer hier zicht op komt, je elkaar weer echt gaat zien.
Tijdens de therapie bied ik een omgeving waar jullie je eerlijk kunnen uitspreken. Je leert hoe je verantwoording neemt voor je eigen gedrag in de relatie. Dit vraagt om moed en vaak ook een periode van flink investeren. Deze investering brengt nieuwe ruimte in jullie relatie, zodat er weer positieve gevoelens zullen ontstaan. Samen ontdek je meer over het geheim van een goed functionerende relatie.
Ik wil wel in therapie, maar mijn partner komt niet mee…
Ook als je partner niet mee wil komen kan je in de praktijk terecht met jouw vragen met betrekking tot je relatie. Het is belangrijk dat je verantwoordelijkheid neemt voor jouw aandeel in de relatie en kan werken aan persoonlijke groei. Ik ben ook partij voor je partner, ook als hij of zij niet aanwezig is. De sessie duurt dan net als bij individuele therapie 1 uur en daarvoor gelden dezelfde tarieven als voor individuele therapie.
Niet samen verder…
Soms wordt er een besluit genomen om niet samen verder te gaan. Dat kan zijn vanwege te zeer beschadigde relatie waardoor er geen vertrouwen, energie of wil meer is om te investeren in de relatie. Ook dan kan het van groot belang zijn in therapie te gaan. Als er kinderen zijn is het belangrijk hoe je als ouderteam goed verder kan om de schade voor hun ontwikkeling te beperken.
Tijdens relatietherapie komt aan bod:
- Jullie beider hulpvraag / hulpvragen
- Hoe kunnen jullie jezelf zijn in de relatie?
- Het zichtbaar maken van de interactiepatronen
- Waar zit de pijn?
- Hoe je kunt geven en ontvangen van elkaar
- Het nemen van je eigen verantwoordelijkheid, respect voor elkaar en autonomie
- Communicatie: is er sprake van een dialoog? Heb je geleerd te praten op een dieper niveau?
- Belemmeringen, bijvoorbeeld: wantrouwen, copingsmechanismen, (psychische) problemen bij één van de of bij beide partners, omgevingsfactoren, beïnvloedende personen die nabij staan, etc.
Neem gerust contact op als u vragen hebt vanuit uw of jullie persoonlijke situatie!
Graag via het contactformulier, dan komt het meteen in mijn mailbox. Je krijgt zo spoedig als mogelijk antwoord van mij (doorgaans is dit dezelfde dag nog).
Neem vrijblijvend contact op of maak een afspraak
Aangesloten bij
Psycholoog Breda is aangesloten bij de beroepsverenigingen:
Contactgegevens
Adres- en contactgegevens:
Terheijdenseweg 178
4816 AC Breda
06 - 188 938 36
KVK nr: 54985560
Openingstijden
ma - di: 9:00u - 18:00u
do - vr: 9:00u - 18:00u
wo: 9:00u - 12:00u (afspraak in avonduren in overleg mogelijk)
za - zo: gesloten